Dragskott tippar kvällens SHL-matcher
Dragskott tippar kvällens SHL-matcher

Foto: Bildbyrån (montage)

Dragskott tippar kvällens SHL-matcher

Linköping - Luleå

Matchtips: X.

En väldigt oviss match. Linköping kämpar för att undvika kvalspel och har även möjlighet att ta sig till slutspel. Luleå krigar för att säkra en direktplats till kvartsfinalspelet. LHC:s form är eminent; fem raka trepoängare och poäng i sex raka bataljer inger respekt. Luleå - med två raka trepoängare i bagaget - är också inne i en bra period. Norrbottningarna är dessutom ett bra bortalag och kan stoltsera med 3-0 i inbördes möten. Östgötarna är dock inne i ett fantastiskt bra "flow" och känslan är att Linköping får med sig minst en pinne från den här sammandrabbningen.

***

Växjö - Frölunda

Matchtips: 1.

Kvällens tillställning betyder mycket för båda lagen. Växjö krigar om att närma sig serieledningen och Frölunda jagar en plats på rätt sida av topp sex-strecket. Växjö föll förvisso nu senast, men en bortaförlust mot suveräna Rögle är inget att haka upp sig på. Lakers har dessutom fyra segrar på de fem senaste matcherna. Göteborgarna har blandat och gett den senaste tiden. Det står 1-1 i inbördes möten och är upplagt för en jämn match. Tipset utgörs av att de hemmastarka smålänningarna drar det längsta strået den här gången. Mycket till följd av hemmaplansfördelen.

***

Färjestad - Skellefteå

Matchtips: 1.

Ytterligare en svårtippad sammandrabbning. Färjestad har fortfarande en teoretisk möjlighet att ta en direktplats till kvartsfinalspelet, medan Skellefteå jagar andraplatsen. FBK har visserligen tre nederlag på de fyra senaste matcherna, men är på gång i och med bortavinsten mot Djurgården nu senast. SKE kan ståta med fyra raka vinster och har gjort en mycket bättre säsong än värmlänningarna hittills. Lägg därtill att västerbottningarna har 2-1 i inbördes möten. Färjestad är å andra sidan ett lag med mycket potential och tipset är att FBK styr upp det här. Delvis med tanke på den höga kapaciteten på forwardsfronten.

***

Leksand - Malmö

Matchtips: 1.

En batalj där Leksand är stora favoriter. LIF - som jagar andraplatsen - är inne i en riktigt bra period. Sju (!) segrar i följd talar sitt tydliga språk. Malmö - med fyra nederlag i rad - har en hel del att jobba på. Redhawks har dock en hög kapacitet och alltjämt mycket att spela för i kampen om att ta sig till slutspel. Lägg därtill att Leksand kan ståta med 3-0 i inbördes möten och är ett rätt så bra hemmalag, samtidigt som skåningarna inte direkt har rosat marknaden i bortaplanssammanhang. Tipset utgörs av att LIF håvar in full pott. Mycket tack vare lagets eminenta spetskompetens på forwardssidan.

Dela inlägg

Kommentera blogginlägget