• Hem
  • Dragskott
  • Dragskott tippar fredagens matcher i HockeyAllsvenskan
Dragskott tippar fredagens matcher i HockeyAllsvenskan

Foto: Bildbyrån (montage)

Dragskott tippar fredagens matcher i HockeyAllsvenskan

Björklöven - Södertälje

Matchtips: 1.

En väldigt viktig match i toppstriden. Björklöven lyckades - efter många om och men - bortabesegra Vita Hästen nu senast och har håvat in fyra vinster på de fem senaste matcherna. Södertälje föll visserligen i onsdags, men det var en bortamatch mot suveräna HV71 och SSK har inkasserat fyra vinster på de fem senaste bataljerna. Västerbottningarna har i och för sig blandat och gett i hemmaplanssammanhang, men känslan är ändå att Björklöven styr upp det här. Delvis med tanke på lagets defensiva övertag.

***

Modo - Vita Hästen

Matchtips: 1.

Modo har onekligen något bra på gång; tre vinster på de fyra senaste matcherna talar sitt tydliga språk. Vita Hästen är en lurig motståndare. Östgötarna har förvisso tre raka nederlag, men det var starkt att få med sig en poäng hemma mot Björklöven nu senast. Modo har oavsett ett bättre lag och är dessutom hemmastarka. Tipset utgörs av att Öviksgänget vinner under ordinarie speltid. Mycket till följd av Vita Hästens defensiva brister.

***

Mora - AIK

Matchtips: X.

Svårtippat var ordet. Mora har visserligen inte gjort någon bra säsong rent helhetsmässigt, men är på rätt väg i och med bortavinsten mot svårspelade Västervik nu senast. AIK har två raka förluster i bagaget, men är ett helt okej bortalag och är ett lag med en grymt hög högstanivå. MIK har dessutom inte direkt rosat marknaden i hemmaplanssammanhang. Känslan är att stockholmarna får med sig minst en pinne från den här sammandrabbningen.

***

Bik Karlskoga - Troja/Ljungby

Matchtips: 1.

Troja/Ljungby på hemmaplan är en match som Bik Karlskoga ska vinna under normala omständigheter. Karlskoga-gänget föll visserligen hemma mot Tingsryd i den senaste matchen, vilket var tämligen oväntat. Bik har emellertid gjort en bra säsong sett till helheten och har ett stort försvarsmässigt övertag på Troja/Ljungby. Därmed inte sagt att Troja ska räknas bort. Nykomlingarna har tagit åtta poäng på de fyra senaste matcherna och är obesegrade under ordinarie speltid i dessa tillställningar. Troja/Ljungby är dock ett mediokert hemmalag och känslan är att Bik Karlskoga blir för svåra den här gången.

***

Almtuna - HV71

Matchtips: 2.

Almtuna jagar revansch efter fem raka förluster. HV71 blir en enorm utmaning. Serieledarna har bara tappat tre poäng på åtta matcher och är bortastarka. Uppsala-gänget är emellertid hyfsade i hemmaplanssammanhang och jobbiga att möta. Det är upplagt för en jämn match. Tipset är att Jönköpingslaget drar det längsta strået. Mycket med tanke på lagets starka offensiv.

***

Tingsryd - Västervik

Matchtips: X.

En väldigt svårtippad sammandrabbning. Tingsryd - med tre raka trepoängare - har kommit igång ordentligt. Västervik blir en ordentlig utmaning. VIK har ett bra lag, men är å andra sidan formsvaga (tre torskar på de fyra senaste matcherna). Västervik är dessutom ett halvdant bortalag och Taif är rätt så bra i hemmaplanssammanhang. Tipset utgörs av att Tingsryd får med sig minst en poäng från den här bataljen.

***

Kristianstad - Västerås

Matchtips: 2.

Kristianstad är seriejumbo, men är trots allt på rätt väg till följd av hemmavinsten mot Vita Hästen nu senast. Västerås blir en svår uppgift. VIK har i grunden ett väldigt bra spelarmaterial. Formen är dock halvdan (tre förluster på de fem senaste matcherna). KIK spelar utan press och lär stå emot bra. Tipset utgörs emellertid av att Västerås styr upp det här. Till viss del tack vare lagets höga offensiva kapacitet.