Dragskott tippar fredagens matcher i HockeyAllsvenskan
  • Hem
  • Dragskott
  • Dragskott tippar fredagens matcher i HockeyAllsvenskan
Dragskott tippar fredagens matcher i HockeyAllsvenskan

Foto: Bildbyrån (montage)

Dragskott tippar fredagens matcher i HockeyAllsvenskan

Björklöven - Västervik

Matchtips: 1.

Serieledande Björklöven jagar lagets tredje raka trepoängare. Mycket talar för att så blir fallet. Västervik har blandat och gett i serieinledningen. Västerbottningarna har i grunden ett bättre lag och hemmaplansfördelen väger tungt. Allt annat än tre hemmapinnar vore tämligen oväntat.

***

Modo - Kristianstad

Matchtips: 1.

Modo - som hemmabetvingade Västervik med fyra måls marginal nu senast - är på gång. Kristianstad har inlett med idel förluster under ordinarie speltid och framför allt haft defensiva besvär. KIK är dock ett jobbigt lag att möta och ska på intet sätt räknas bort. Känslan är oavsett att Öviksgänget blir för svåra den här gången. Delvis med tanke på hemmalagets starka forwardssida.

***

Västerås - Vita Hästen

Matchtips: 1.

Västerås är ute efter en snabb revansch efter förlusten mot HV71. En bortaförlust mot självaste HV71 är givetvis inget att haka upp sig på och VIK är stora favoriter under fredagen. Vita Hästen blir emellertid en tuff uppgift. Östgötarna hemmabesegrade svårspelade Mora i premiären och var - 0-3-underläge till trots - ytterst nära att ta poäng hemma mot Almtuna i går. Västerås har dock ett bättre spelarmaterial och är inte minst starkare på forwardsfronten. Tipset utgörs av att VIK drar det längsta strået inför hemmafansen.

***

Almtuna - Tingsryd

Matchtips: 1.

Almtuna har inlett serien på ett riktigt bra sätt; två raka trepoängare talar sitt tydliga språk. Tingsryd har en hel del att jobba på efter två raka nederlag. Man ska dock beakta att Taif har mött idel SHL-kandidater hittills och haft ett grymt tufft spelschema. Smålänningarna har utan tvivel ett bra läge. Tipset är dock att Uppsala-gänget styr upp det här till slut. Delvis till följd av lagets höga offensiva kapacitet.

***

AIK - HV71

Matchtips: 2.

En väldigt oviss sammandrabbning. Lagen möttes så sent som i premiären och den gången drog HV71 det längsta strået. AIK - som bortabetvingade Mora med 5-1 nu senast - har goda möjligheter till revansch. Hemmaplansfördelen betyder mycket och stockholmarna är ett lag med mycket kvalitet i allmänhet. Det lär bli en rysare på Hovet. Känslan är att HV71 återigen blir för svåra. Delvis med tanke på bortalagets spetsiga forwardssida.

***

Troja/Ljungby - Bik Karlskoga

Matchtips: 2.

Troja/Ljungby jagar lagets första allsvenska poäng sedan säsongen 2017/2018. Bik Karlskoga blir en oerhört tuff utmaning. Värmlänningarna är ett av fyra lag som har sopat rent i den allsvenska serieinledningen. Karlskoga-gänget är starkare än Troja på alla fronter och lär göra en betydligt bättre säsong än nykomlingarna. Enskilda matcher är dock oftast mycket ovissa på förhand i den här serien och kan sluta hur som helst. Troja/Ljungby ska på intet sätt räknas bort. Tipset utgörs dock av att Bik fortsätter att vinna. Inte minst med tanke på lagets defensiva övertag.

Dela inlägg

Kommentera blogginlägget