Dragskott tippar fredagens matcher i HockeyAllsvenskan
  • Hem
  • Dragskott
  • Dragskott tippar fredagens matcher i HockeyAllsvenskan
Dragskott tippar fredagens matcher i HockeyAllsvenskan

Foto: Bildbyrån (montage)

Dragskott tippar fredagens matcher i HockeyAllsvenskan

Mora - Vita Hästen

Matchtips: 1.

Mora har förvisso tre förluster på de tre senaste matcherna, men är onekligen på gång i och med den heroiska insatsen nu senast borta mot Modo. Vita Hästen blir en tuff uppgift. Norrköpingsgänget har visserligen varit ojämna på sistone, men är ett lag med en hög högstanivå och kan stoltsera med 2-1 i inbördes möten. Vita Hästen är dessutom bortastarka, samtidigt som MIK är ett halvdant hemmalag. Tipset är dock att Mora styr upp det här. Mycket tack vare den höga kapaciteten på målvaktsfronten.

***

Tingsryd - Kristianstad

Matchtips: 1.

En match där Tingsryd ska betraktas som favoriter. Det skiljer hela 31 poäng mellan lagen och Taif är ett bra hemmalag, samtidigt som Kristianstad är bortasvaga. Tingsryd har dock två raka förluter. KIK - med fyra raka torskar - är å andra sidan ännu mer formsvaga. Skåningarna har i och för sig en härlig karaktär och lär stå emot bra, men känslan är att Taif blir för svåra i slutändan.

***

Väsby - Almtuna

Matchtips: X.

Svårtippat värre. Väsby är i och för sig ett bottenlag, men formen är tämligen god (tre vinster i följd). Almtuna förlorade visserligen hemma mot Västerås nu senast, men har fyra segrar på de fem senaste matcherna och har i grunden ett bättre lag. Uppsala-gänget vann dessutom det senaste mötet lagen emellan. Känslan är dock att Väsbys fina spel håller i sig och att nykomlingarna får med sig minst en poäng från den här bataljen.

***

AIK - Björklöven

Matchtips: 2.

En väldigt oviss match. AIK jagar revansch efter tre raka förluster. Björklöven blir en enorm utmaning. Västerbottningarna kan ståta med fyra vinster på de fem senaste bataljerna. Umeå-gänget är dessutom bortastarka. Stockholmarna har å andra sidan 2-1 i inbördes möten. Björklöven har emellertid i grunden ett bättre lag. Tipset utgörs av att gästerna vinner redan under ordinarie speltid. Mycket till följd av lagets starka defensiv.

***

Modo - Timrå

Matchtips: 2.

Prestigematch i Fjällräven Center. Modo har blandat och gett den senaste tiden. Timrå har också varit ojämna på sistone. Tik har dock visat prov på en helt annan stabilitet än Öviksgänget sett över hela säsongen och är grymt bortastarka. Det står 1-1 i inbördes möten och är upplagt för en rysare. Tipset är att Timrå drar det längsta strået. Till viss del med tanke på lagets eminenta offensiva spetskompetens.

Dela inlägg

Kommentera blogginlägget