Dragskott tippar fredagens matcher i HockeyAllsvenskan
  • Hem
  • Dragskott
  • Dragskott tippar fredagens matcher i HockeyAllsvenskan
Dragskott tippar fredagens matcher i HockeyAllsvenskan

Foto: Bildbyrån (montage)

Dragskott tippar fredagens matcher i HockeyAllsvenskan

Västervik - Almtuna

Matchtips: 1.

En oviss match. Västervik - med två raka segrar - är på gång. Almtuna har förvisso sju förluster på de åtta senaste matcherna, men är på rätt väg i och med hemmavinsten mot Kristianstad nu senast. Det står 1-1 i inbördes möten. VIK är helt okej i hemmaplanssammanhang och Uppsala-gänget är ett mediokert bortalag. Känslan är att hemmaplansfördelen avgör för VIK den här gången.

***

Mora - Väsby

Matchtips: 1.

En batalj där Mora är favoriter. MIK kan ståta med tre raka trepoängare. Väsby har två raka förluster i bagaget. MIK vann dessutom det senaste mötet lagen emellan och har i grunden ett bättre spelarmaterial. Masarna är visserligen inte direkt hemmastarka, men nykomlingarna är halvdana i bortaplanssammanhang. Tipset utgörs av att Mora vinner redan under ordinarie speltid. Mycket till följd av målvaktsspelet.

***

Kristianstad - Tingsryd

Matchtips: X.

Kristianstad - som har åkt på sju förluster på de åtta senaste matcherna - får det tufft på fredagskvällen. KIK ska dock på intet sätt räknas bort. Skåningarna har tagit poäng i två bataljer i följd och är ett lag med en härlig karaktär. Tingsryd blir en ordentlig utmaning. Taif har inkasserat två raka trepoängare och gjort en mycket bättre säsong än Kristianstad hittills. Lägg därtill att smålänningarna vann det senaste mötet lagen emellan, samtidigt som KIK är ett halvdant hemmalag. Känslan är emellertid trots allt att skåningarna krigar till sig minst en poäng i den här sammandrabbningen.

***

Björklöven - Timrå

Matchtips: 1.

Prestigemöte i Västerbotten. Björklöven - som kan stoltsera med tre vinster på de fyra senaste matcherna - är på gång efter en tids motgångar. Timrå blir en extrem utmaning. Serieledarna kan ståta med elva (!) vinster i följd och är bortastarka. Medelpadingarna vann dessutom det senaste mötet lagen emellan. Björklöven har å andra sidan besegrat Tik den här säsongen och är ett bra hemmalag. Grundkapaciteten är tämligen hög och känslan är att Umeå-gänget drar det längsta strået den här gången. Delvis till följd av målvaktsspelet.

***

Västerås - AIK

Matchtips: 1.

Västerås jagar revansch efter tre raka förluster. AIK blir ett kraftprov. Stockholmarna har radat upp sex raka vinster och kan dessutom ståta med 2-0 i inbördes möten. VIK är å andra sidan hemmastarka och besitter en enorm grundkapacitet. Tipset är att Västerås studsar tillbaka. Mycket tack vare lagets höga kapacitet på forwardsfronten.

Dela inlägg

Kommentera blogginlägget