Dragskott tippar fredagens matcher i HockeyAllsvenskan
  • Hem
  • Dragskott
  • Dragskott tippar fredagens matcher i HockeyAllsvenskan
Dragskott tippar fredagens matcher i HockeyAllsvenskan

Foto: Bildbyrån (montage)

Dragskott tippar fredagens matcher i HockeyAllsvenskan

Västerås - Bik Karlskoga

Matchtips: X.

Prestigematch i ABB Arena Nord. Västerås är tämligen formstarka. Fyra vinster på fem matcher och obesegrade under ordinarie speltid i dessa bataljer talar sitt tydliga språk. Bik Karlskoga är också heta. Fem vinster i följd imponerar onekligen. VIK är hemmastarka, medan Bik är ett bra bortalag. Det är upplagt för en jämn batalj. Det senaste mötet lagen emellan slutade oavgjort under ordinarie speltid och känslan är att även fredagens match inte avgörs inom 60 minuters spel.

***

Timrå - Tingsryd

Matchtips: 1.

Timrås jakt på seriesegern går vidare. Medelpadingarna kan stoltsera med nio (!) vinster i följd. Tingsryd blir en tuff utmaning. Taif är ett lag med en hög kapacitet och har vunnit ett av två möten lagen emellan tidigare under säsongen. Timrå är emellertid ruskigt hemmastarka och har i grunden ett bättre lag. Detta samtidigt som Tingsryd inte direkt är något höjdarlag i bortaplanssammanhang. Tipset utgörs av att Tik styr upp det här. Mycket till följd av lagets eminenta offensiva spetskompetens.

***

Almtuna - Mora

Matchtips: X.

Svårtippat värre. Almtuna har åkt på fem raka förluster. Mora - med fem nederlag på de sex senaste matcherna - är också inne i en tung period. Uppsala-gänget är bra på hemmaplan, men MIK är starka i bortaplanssammanhang. Masarna vann dessutom när lagen möttes senast. Känslan är att Mora krigar till sig minst en poäng.

***

Västervik - Vita Hästen

Matchtips: 1.

Ytterligare en oviss batalj. Västervik har en del att jobba på efter två förluster på de tre senaste matcherna. Vita Hästen har visserligen fem förluster på de sex senaste matcherna, men är på gång i och med hemmasegern mot Tingsryd nu senast. Östgötarna är dessutom ett bra bortalag. VIK har dock gjort en bättre säsong än Norrköpingsgänget och är ganska bra i hemmaplanssammanhang. Tipset är att Västervik drar det längsta strået. Delvis med tanke på lagets defensiva övertag.

***

Björklöven - Modo

Matchtips: 1.

Prestigematch i A3 Arena. Björklöven - som kan ståta med tre vinster på de fyra senaste matcherna - är på väg mot storformen. Modo blir ett kraftprov. Öviksgänget besegrade västerbottningarna så sent som i fredags och besitter en hög högstanivå. Modo har dock åkt på två förluster på de tre senaste bataljerna och är ett av HockeyAllsvenskans sämsta bortalag. Björklöven har i grunden ett bättre spelarmaterial och är ett ganska bra hemmalag. Tipset utgörs av att Björklöven inkasserar tre poäng.

***

Södertälje - AIK

Matchtips: 1.

Ytterligare en prestigematch. Södertälje har blandat och gett den senaste tiden. SSK har dock gjort en bra säsong rent helhetsmässigt. AIK blir en tuff uppgift. Stockholmarna kan ståta med sex vinster på de sju senaste matcherna och är ett lag med en hög grundkapacitet. Södertälje vann emellertid det senaste mötet lagen emellan och är hemmastarka. Känslan är att Sportklubben styr upp det här igen. Mycket tack vare lagets starka offensiv.

Dela inlägg

Kommentera blogginlägget