Dragskott rankar lagen i SHL - plats 3
Dragskott rankar lagen i SHL - plats 3

Foto: Johan Bernström/Bildbyrån

Dragskott rankar lagen i SHL - plats 3

3. Luleå (12/15)

Målvakter: ++++

David Rautio och Jesper Wallstedt.
Målvaktssidan är visserligen bra, men får ändå betraktas som Luleås största orosmoln i guldjakten. David Rautio är en stabil pjäs som har bevisat mycket i SHL-sammanhang. LHF:s starkaste kort på målvaktssidan på förhand. Därmed inte sagt att Rautio är given förstemålvakt. Superlöftet Jesper Wallstedt kan mycket väl blomma ut till en klassmålvakt på den här nivån redan under säsongens gång, men sett till vad som bevisats tidigare är Rautio nummer ett. Det krävs nog att Wallstedt blommar ut om norrbottningarna ska kunna gå hela vägen den här säsongen med tanke på avsaknaden av Joel Lassinantti.

***

Backar: ++++

Erik Gustafsson, Nils Lundkvist, Oscar Engsund, Victor Berglund, Daniel Sondell, Eddie Larsson, Pontus Själin och Fredrik Styrman.
Backsidan är högkaratig. En stark fyra. Minst lika stark som förra säsongens suveräna backbesättning. Erik Gustafsson får ses som SHL:s största backprofil och det finns mycket klass i övrigt - i såväl offensiven som defensiven. Nyförvärv i stil med exempelvis Eddie Larsson kommer tillföra mycket och det faktum att Nils Lundkvist blir kvar betyder en hel del. LHF har sammanfattningsvis en spetsig och tämligen bred backsida.

***

Forwards: ++++

Linus Klasen, Niklas Olausson, Arttu Ilomäki, Juhani Tyrväinen, Jack Connolly, Einar Emanuelsson, Petter Emanuelsson, Filip Hållander, Noel Gunler, Isac Brännström, Jonas Berglund, Karl Fabricius och Carl Mattsson.
Luleå har även en vass forwardssida. Konstantin Komarek får visserligen ses som ett rejält avbräck, men Linus Klasen har tillkommit och ger LHF en ny offensiv dimension. Tomas "Bulan" Berglunds gäng har fått behålla de flesta spelarna som tillförde något förra säsongen och här finns det material till fyra riktigt bra kedjor. Luleå har en eminent mix mellan olika egenskaper. Lägg därtill att blandningen mellan rutinerade pjäser och yngre spelare som är på väg uppåt är förträfflig.

Läs även:

Plats 4
Plats 5

Plats 6

Plats 7
Plats 8
Plats 9

Plats 10
Plats 11

Plats 12

Plats 13

Plats 14

Dela inlägg

Kommentera blogginlägget