Dragskott rankar lagen i SHL - plats 1

Foto: Fredrik Karlsson/Bildbyrån

Dragskott rankar lagen i SHL - plats 1

1. Färjestad (12/15)

Målvakter:

Henrik Haukeland och Jesper Eliasson.
Färjestad har det bra ställt på målvaktssidan, trots att det här utan tvivel är värmlänningarnas svagaste lagdel på förhand. Henrik Haukeland känns tämligen underskattad och är kvalitet rakt igenom. Jesper Eliasson är dessutom en härlig talang. Känslan är oavsett att FBK inte kommer nöja sig med detta i slutändan, utan agera på målvaktssidan senare under säsongen i syfte att spetsa till den lagdelen.

***

Backar:

Jesse Virtanen, Mikael Wikstrand, Adam Ginning, Mattias Göransson, Albert Johansson, Joel Nyström och Jens Westin.
Backsidan förtjänar också en fyra. Mikael Wikstrand är en klassvärvning och Jesse Virtanen får betraktas som en av SHL:s största profiler med sitt fantastiska offensiva register. Albert Johansson - som är en av SHL:s främsta talanger på backfronten - blir lite extra intressant att följa. Här finns det mycket kvalitet i övrigt och gedigna egenskaper i såväl offensiven som defensiven.

***

Forwards:

Marcus Nilsson, Victor Ejdsell, Jacob de la Rose, Carl Jakobsson, Linus Johansson, Martin Johansson, Oscar Lawner, Michael Lindqvist, Gustav Rydahl, Joakim Nygård, Daniel Viksten, Pontus Widerström och Per Åslund.
Forwardsbesättningen är Färjestads största hopp i guldjakten. Här snackar vi om SHL:s bästa på förhand. Visst - FBK har ingen genuin superstar i klass med Linus Omark, men imponerande många spetsar och ett eminent djup sett till spetskompetensen. Marcus Nilsson, Michael Lindqvist, Linus Johansson, Joakim Nygård,, Daniel Viksten och många andra. Färjestad har sammanfattningsvis material till fyra starka kedjor och en bredd som sticker ut. Vi snackar inte bara om offensiv kompetens, utan även defensivt kunnande och mycket karaktär.

Läs även:

Plats 2
Plats 3

Plats 4

Plats 5

Plats 6

Plats 7

Plats 8

Plats 9

Plats 10

Plats 11

Plats 12

Plats 13

Plats 14