Dragskott rankar de tio tyngsta spelarförlusterna inför SHL 2020/2021
  • Hem
  • Dragskott
  • Dragskott rankar de tio tyngsta spelarförlusterna inför SHL 2020/2021
Dragskott rankar de tio tyngsta spelarförlusterna inför SHL 2020/2021

Foto: Ludvig Thunman/Bildbyrån

Dragskott rankar de tio tyngsta spelarförlusterna inför SHL 2020/2021

1. Joel Lassinantti, Luleå

Luleå får klara sig utan klassmålvakten för första gången på flera år. Ett enormt avbräck. David Rautio är visserligen en stabil SHL-målvakt och jättetalangen Jesper Wallstedt kan mycket väl bli bättre än Joel Lassinantti på sikt. Det är visserligen inte helt orealistiskt, men oddsen för att 17-åringen kommer upp i den nivån redan den kommande säsongen förefaller inte goda.

2. Kodie Curran, Rögle

Det faktum att kanadensaren hamnade på andra plats i SHL:s poängliga - som back (!) - säger en hel del om klassen. Definitivt en av SHL.s mest underhållande spelare de två senaste åren. Förlusten av superartisten är en lucka som Rögle troligtvis inte kommer att kunna fylla.

3. Marcus Nilsson, Färjestad

Artisten, tillika SHL:s poängkung, som fick en ny dimension i sitt spel den gångna säsongen och blommade ut till en genuin stjärna. Vem ersätter Nilssons 54 poäng i grundserien?

4. Fredrik Händemark, Malmö

En förlust som svider rejält för skåningarna. Fredrik Händemark är en pjäs som har tagit stora steg de senaste åren och besitter ett imponerande brett register över hela rinken, kryddat med gedigna ledaregenskaper.

5. Ted Brithén, Rögle

Ytterligare en tämligen vass tvåvägscenter med ett brett register i allmänhet. En spelare som har varit en stor profil i SHL de senaste säsongerna och varit delaktig i Rögles fina resa.

6. Jonathan Pudas, Skellefteå

Norrbottningen var bra på SHL-nivå redan under tiden i Brynäs, varpå han tog nästa steg i återkomsten till Skellefteås organisation och utvecklades till en genuin toppback. Kommer någon av de befintliga SKE-backarna överträffa Pudas offensiv den kommande säsongen? Ytterst tveksamt.

7. Mathias Bromé, Örebro

En av stjärnorna från den gångna SHL-säsongen som har hamnat i NHL-organisationer. Det spekuleras visserligen i att Mathias Bromé - precis som exempelvis redan nämnda Fredrik Händemark - eventuellt kommer inleda säsongen i SHL, men än så länge hör dessa spelare till förlustkolumnen.

8. Rhett Rakhshani, Frölunda

En artist som alltid har levererat i SHL med sin irrationella spelstil och höga "hockey-IQ". Ett rejält avbräck för Frölunda, trots att lagets forwardsbesättning känns riktigt stark.

9. Roman Will, Rögle

Johan Gustafsson är visserligen ett intressant nyförvärv, som har bevisat en hel del på SHL-nivå - men visst känns Rögles målvaktsbesättning försvagad på förhand. Roman Will hade stor del i att RBK tog nästa steg i fjol och utmanade de stora drakarna på allvar.

10. Jesper Sellgren, Luleå

En av SHL:s främsta allroundbackar den gångna säsongen. Utan tvivel ett tungt avbräck för Luleå, trots att backbesättningen är fortsatt högklassig.

Dela inlägg

Kommentera blogginlägget