Summering av helgens stormatcher i Serie A
Summering av helgens stormatcher i Serie A

Bild från Bildbyrån

Summering av helgens stormatcher i Serie A

En otrolig omgång i Serie A och det är svårt att sätta fingret på var vi ska börja. Inför helgen var det tre stora matcher som alla pratade om. Juventus - Lazio, Roma - Napoli och Inter - Milan. För enkelhetens skull så summerar vi matcherna enligt tidslinjen och börjar med matchen från Turin.

Juventus - Lazio

En spektakulär match på alla sätt o vis då Lazio inte hade vunnit mot Juventus i ligaspel sedan hösten 2003 och ingen förväntade sig något annat under lördagens match. Men Lazio motbevisade alla tvivlare och vände ett 1-0 underläge till 1-2 genom två mål av lagets och ligans skyttekung Ciro Immobile. Efter att Immobile slagit in 1-2 på straff i 54:e minuten agerade Allegri snabbt genom att göra tre byten inom loppet av 19 minuter i hopp om att Bernardeschi och Dybala skulle lyckas vända på skutan. Den sistnämnda tog snabbt över matchen och hade ett långskott i innerstolpen.

Matchen skulle sluta i stor dramatik då Lazio försvararen Patric hoppar in med en idiotisk tackling i straffområdet i matchens sista sekunder. Domaren friade till en början men efter en granskning via VAR tilldömdes det straff för Juventus. Inbytte Dybala kliver fram och bränner, Dybala som två veckor innan hade missat straff i ett liknande läge mot Atalanta.

Matchens lirare: Ciro Immobile, tvåmålsskytt.

Roma - Napoli

Strax efter att slutsignalen i Turin hade gått och Lazio hade tagit en skrällvinst blåste Rocchi igång matchen mellan Roma - Napoli. En match som är en av de största rivalmatcherna i Italien mellan två supportergrupper som har en väldigt spänd relation.

Napoli tog tag i taktpinnen från minut ett och dominerade bollinnehavet mot ett lågt stående Roma. Redan i minut 20 fick bortalaget utdelning då Insigne med en gnutta tur fick friläge och gjorde inga misstag. Målet stod sig matchen ut även om Roma sakta men säkert växte in i matchen och fick en del chanser för en kvittering. Matchen blev inte så händelserik och målrik som många trodde på förhand, däremot var det en match av hög kvalité och Napoli bevisade än en gång att man är en titelutmanare på riktigt. Napoli är nu det enda laget i de fem största ligorna som fortfarande har full pott med åtta raka vinster.

Matchens lirare: Reina, stod för några otroliga och avgörande räddningar.

Inter - Milan

Derby della Madonnina levde upp till alla förväntningar om inte ännu mer. Matchen var jämn överlag även om Milan skapade de farligaste chanserna och ägde bollinnehavet. Skillnaden mellan klubbarna hittar vi i anfallet där en viss Icardi stod för ett hattrick och bevisade ytterligare än gång att han är en av världens absolut främsta målskyttar.

Icardi tog ledningen för Inter i mitten på första halvlek vilket inte var helt orättvist. I andra halvlek fick vi dock se ett helt nytt Milan som verkligen tog över matchbilden. Tjugo minuter in i andra halvlek fick man även utdelning då Suso kvitterade med ett vackert skott. Kvitteringen blev dock inte långvarig då Icardi sju minuter senare stod för ett volleymål som fortfarande är svårt att inse hur han lyckades med. Klart är det iallafall att Milan försvaret med Bonucci i täten har en del att jobba på. Milan kvitterade ytterligare än gång och resultattavlan visade 2-2 i efter 90 minuter spelade. Men i matchens slutskede drar Milan-backen Rodriguez idiotiskt ner D’Ambrosio och straff tilldöms för Inter. Icardi kliver fram och fullbordar sitt hattrick utan att visa någon gnutta nervositet. 3-2 slut!

Matchens lirare: Icardi, motivering onödigt.

Helgens mål

Icardis volleymål som innebar 2-1 till Inter visade vilken klass han besitter.

Helgens tackling & miss

Patric tackling i slutminuterna mot Inter som där hjärnsläpp är en mild beskrivning. Helgens miss kom strax därefter då Dybala för andra gången på två veckor missar en avgörande straff i matchens slutskede. Se händelseförloppet nedanför.

Dela inlägg

Kommentera blogginlägget