Världens jämnaste liga? Serie B!
Världens jämnaste liga? Serie B!

Bild från Bildbyrån

Världens jämnaste liga? Serie B!

Tio omgångar har spelats i världens bäst.. jämnaste liga och det passar då bra med en liten summering av dessa tio omgångar. Utan att ha ett enda bevis känns det som att Serie B för tillfället måste vara den jämnaste tabellen i världen. Tankarna går dock snabbt till säsongen 2014-2015 i Ligue 1, Algeriet. Där samtliga 16 lag slutade inom 15 poängs marginal efter 30 omgångar.

Algeriet

Nog pratat om Algeriet och tillbaka till Serie B där det nu skiljer nio poäng mellan serieledaren Empoli och "jumbon" Cesena. Däremellan hittar vi 20 lag ihopklumpade där en seger kan innebära att man klättrar tio placeringar. Tabellen ser du nedanför.

Serie B

Vad kan vi då dra för slutsatser av att ligan är såhär jämn efter tio omgångar? Den är jämn och det finns inte så mycket mer att analysera där. Det vi däremot kan göra är att fokusera på några lag som sticker ut i tabellen. Två lag som är värda att lyfta på hatten för är nykomlingarna Venezia och Cremonese som just nu placerar sig på plats två respektive tre i tabellen. Som vi sett så många säsonger tidigare visar det vilken klass topplagen i Serie C håller, då dom allt som oftast går raka vägen från Serie C till toppen av Serie B. Förra säsongen såg vi nykomlingarna Benevento och SPAL gå raka vägen upp till Serie A. Säsongen innan det gick Crotone raka vägen från Serie C till Serie A med endast en säsong i Serie B. Det är alltså ingen slump att nykomlingarna Venezia och Cremonese befinner sig i toppen och det skulle inte förvåna oss på Casa Calcio om något av lagen tar steget upp till Serie A.

Inzaghi

Tränare i nykomlingarna Venezia är Pippo Inzaghi som har hamnat lite i skuggan av brorsan Simeones framgångar i Lazio

Sammanfattningsvis är Serie B en spännande liga på alla sätt och vis och det är omöjligt att förutspå hur tabellen kommer se ut till våren. Däremot kan vi visa dig ett klipp från Serie B i sina bästa stunder, här är highlights från Kampanien-derbyt mellan Avellino - Salernitana som spelades förra veckan. Se och njut. Forza Serie B. Ciao.

Dela inlägg

Kommentera blogginlägget