• Hem
  • Bara segrar räknas

Imorgon är en annan dag

Färjestad BK är i brygga och ordet mirakel är populärt. För att ett mirakel ska ske så ska först och främst Lars Haugen stå från start. Alltså jag avskyr att gnälla men att gå ut med på jumbotronen inför kvartsfinal ett att just Haugen är förstemålvakten i slutspelet och sen ställa Stefan Steen i match tre är ett tjänstefel.

Två skott på mål efter första tjugo igår är inte godkänt någonstans med tanke på situationen och det underbara trycket från framförallt ståplats igår. 

Svårt att förstå att målgladaste laget i SHL endast har gjort två mål på nio perioder. Men det finns några anledningar till det som t ex Ortio som gör sina bästa matcher i karriären, att allt går för långsamt, att vi inte skjuter utan istället passar fram och tillbaka. Mikael Wikstrand är expert på att INTE skjuta. Han drog iväg ett höstlöv som tog i ribban, det var väl allt. Wikstrand ska inte spela i power play. In med någon som kan skjuta från backposition innan det är för sent.

FBK har genom åren alltid haft backar som levererat i power play allt från Karl Johan Sundqvist, Fredrik Olausson, Janne Niskala, Martin Sevc, Thomas Rhodin, Chris Lee och Magnus Nygren för att nämna några. Nu står vårt hopp till att Jesse Virtanen levererar i grevens tid och varför inte röra om lite som att även ställa Johan Ivarsson och Oskar Steen som skytt. Ivarsson har f ö blivit mångas favorit med sin spelstil. En klockren värvning av FBK.

Hur ser det ut med Michael Lindqvist egentligen? Nio veckor har gått efter nyckelbensbrottet. Våran bästa målskytts vara eller inte vara kan vara skillnaden på "The End" eller match i Löfberg Arena på tisdag.

Nu väntar vi bara på söndag. Komsi!

//Peter

Dela inlägg:
  • Bara segrar räknas

Det blev ingen favorit i repris

Svenska Cupen har dragit igång och för Degerfors del så kunde det inte börjat sämre. Så långt ifrån förra årets vinst med 2-1 som det går att komma. 6-0 till Djurgården och Rödvitt hade inte en chans. Två farliga frisparkar i första halvlek varav en i stolpen och en hyfsad chans i andra akten..det var allt värmlänningarna lyckades prestera framåt. 

Bakåt presterades ingenting för bortalaget. Ett virrigare försvar får man leta efter plus en målvakt som var ruskigt osäker. Nu ska sägas att Erik Lindell och Jonas Olsson saknades.

För en vecka sedan så dominerade Rödvitt dom första 30 minuterna borta mot Örebro. Förklara det den som kan.

Varför skickar DIF bort sina löften så lätt. Tänker såklart på Oskar Klasson, Erik Sachs och Kevin Gustavsson Stolpe. Tjänstefel de luxe och över mitt förstånd att spelare som nästan är uppväxta på Stora Valla skickas bort så lätt. 

Att Patrik Werner valde Oliver Ekroth före Erik Sachs för den fysiska biten har vi förstått. Nu återstår bara att se..

Detta med Miskic är en gåta och varför satsa vidare på en skadebenägen Alexander "Nutt" Andersson när Kevin fanns där..? 

Slutligen så hoppas jag alla kan bättre. Annars är Degerfors IF illa ute

//Peter


Dela inlägg:
  • Bara segrar räknas

Nagelbitartabell

Vem kan sova lugnt i SHL förutom Växjö? Ingen! Kolla in tabellen och inse att allt kan hända med nio omgångar kvar..ja förutom för Växjö då alltså. Det kan imorgon kväll skilja tre poäng mellan lag tre och lag åtta, och i bottenregionen är det lika ovisst. Möjligtvis att Karlskrona redan är rökta!

För Färjestads del så handlar det mycket om att leva med skador och sjukdomar i truppen. Mot Linköping imorgon så plussar vi på Dick Axelsson, Mikael Wikstrand och Lars Haugen som är uttagna till sina landslag över OS. Verkar åtminstone som att Johan Ryno är redo för spel imorgon.. Men vi ska inte ropa hej..än!

Kommer bli en stenhård kamp i morgon, likt Frölunda i lördags. Förlängning igen månne? Isf, vem gör en Lennström?

Ses på läktarn

//Peter

Dela inlägg:

Frölunda-Färjestad 4-5

Då är man på väg hem efter en osannolik match i Scandinavium. Ett utspelat FBK i två perioder lyckades vinna efter förlängning. Theodor Lennström blev hela Värmlands hjälte när han urläckert skickade upp några indianer på läktaren i hemmafansens banderoll där det stod "Krossa Karlstad". Vem kom på den briljanta idèn att skriva just det? Idèerna har nog tagit slut i o m att klapporna fortfarande finns kvar. Vilket otyg. JÖSSES!!!

Lars Haugen. Det norska monstret

"Lilliz" blir bara bättre & bättre

Håller tummarna för Ivarsson. Såg illa ut

Theodor Lennströms suddenmål var antagligen säsongens snyggaste 

Man är alltid varmt välkommen i Scandinavium. Härliga supportrar som man alltid kan umgås med i supporterbarerna

Slutligen så var vi ute i Göteborgsnatten och firade segern. Frågade en DJ om han kunde spela Torparrock. Nej svarade han..då får jag sparken. Fick mig ett gott skratt kan jag lova

Ses på läktarn

//Peter

Dela inlägg:
  • Bara segrar räknas

Lite smått & gott om Färjestad BK

Vem fan vill bo i Öre...  Spela hockey bonnjävlar..  Hata hata.. Så låter det på läktarna nu för tiden bl a. Gammal som man är så minns man läktarkulturen förr i tiden som t ex när FBK 70 bildades. Min första match i dåvarande Färjestads Ishall var just 1970. FBK-Surahammar 16-2..och jag var fast!!

Från den tiden så minns man ju första seriesegern 1973, SM finalen säsongen 1975-76 men framför allt första SM Guldet 1981! Många stjärnor har passerat som Ulf Sterner och Håkan Loob m fl. Har ju så oerhört många minnen från mina år i ladan så det skulle ta en hel vecka att skriva så ni får nöja er med det lilla..åtminstone just nu.

Om vi återgår till läktaren så minns man såklart ramsor som "Sassa brassa mandelmassa vi vill höra nätet prassla" "Heja Färjsta friskt humör dä ä dä som susen gör" "Buse buse" (när nån i bortalaget blev utvisad). 

Minns även en ramsa från 1980 i gamla Rosenlundshallen i Jönköping. FBK låg under med 6-0 och en ensam FBK själ skrek "ta röm"  hela sista perioden. Vilken hjälte!! Efter den matchen värvade FBK Hannu Lassila som den kvällen som sagt nollade värmlänningarna! Och vi vet ju hur det gick säsongen efter.

Sitter på tåget till Göteborg med några bekanta för att göra "Götet" osäkert. Imorgon försöker vi ta ännu en seger mot Frölunda inför ett slutsålt Scandinavium. Wish us luck!!

Ses på läktarn

//Peter 

Dela inlägg: