• Hem
  • Bara segrar räknas
  • Bara segrar räknas

Ihåligt FBK

Andra raka förlusten för Färjestad då Linköping vann i sin hemmaborg med 5-3. Man kan snacka om otur med puckar på mållinjen och ramträffar såklart men jag tycker nog att Pennerborn med sin tränarstab ska snacka försvarsspel med samtliga i truppen. Offensivt så vet vi vad laget kan så ge alla spelare en instruktionsfilm i ämnet i julklapp. FBK har släppt in 73 mål vilket vi ligger fyra från slutet på. Det håller inte i längden att laget måste göra 6 baljor i varje match för att vinna!

FBK har inte någon riktig vinnarmålvakt som behövs i lagets nya spelsystem. När Jesse Virtanen skänker bort pucken (för en gångs skull) så bjuder Stefan Steen på 3-1 målet. 

Jonas "Monstret" Gustavsson visade att han kan fortfarande. Även en assist till 1-0 målet

LHC:s Anton Karlsson stängs av tre matcher efter knätacklingen mot FBK:s Joakim Nygård igår. Att det inte ens blir utvisning under matchens gång är en gåta..

Johan Rynos tackling på LHC:s Niklas Person igår kan diskuteras. Kalla mig färgad men jag kan inte se nåt fel i den tacklingen!

Fabian Zetterlund fick sig en luftfärd igår. Gick ut haltande. 

FBK:s forwards inger respekt med tanke på att dom måste stoppas med våld. Tänker såklart på Fabian och Nygård igår och Rasmus i torsdags. Det ska sägas att i Fabians fall så var det en klockren höfttackling.

Oskar Steen har lyft sig ännu ett snäpp efter uttagningen till JVM

Slutligen så är det fantastiskt att FBK ligger där dom ligger

Två timmar till nedsläpp. Kan Mora skrälla eller ska FBK åter gå in i vinnarcirkeln?

Ses på läktar`n

//Peter


Dela inlägg:
  • Bara segrar räknas

Galen seriefinal

Wow!! Vilken hockeymatch vi fick se. Från att period ett som var ett sömnpiller till resten som var rena rama sanslösa hockeygodiset. Behöver väl inte skriva vad som hände, det har nog ingen missat. 

FBK har problem med försvarsspelet fortfarande. Där har vi nyckeln till framgång. Värmlänningarna kan säga adjö till fortsatta framgångar om det ska fortsätta att duttas i egen zon samtidigt som målvaktsspelet måste upp ett snäpp. Oj vad många returer Haugen släppt dom tre senaste matcherna!

Växjö vann återigen efter att ha förlorat tre raka inkl CHL matchen i tisdags och drar återigen ifrån i toppen. Men jösses vad avstängningar dom drar på sig. För nog lär Noa Welch få ett antal matchers avstängning efter överfallet på FBK:s Rasmus Asplund igår!!

Om ni frågar mig så är det tjänstefel att flytta Martin Johansson till tredjelinan på bekostnad av Alexander. "Alex" är lång ifrån sin forna form och Martin har ju funkat väldigt bra med Nygård och Ryno. 

Sist men inte minst så går det inte att komma ifrån den höga klubban på Dick Axelsson. Hade domarna gjort det dom var där för så hade FBK åtminstone fått en poäng. Tänk även på att det var spel fyra mot fyra så det är en gåta hur dom kan missa den solklaraste utvisningen i FBK:s historia.

Mina tankar

//PeterDela inlägg:
  • Bara segrar räknas

Degerfors IF Inför 2018

Först tar vi dom positiva nyheterna! Backen Jonas Olsson klar för två nya år. Nyopererad i sitt knä så ska han vara tillbaka i träning inom två till tre månader. Mycket viktig kugge i det Rödvita maskineriet!

Försvarsspelaren Erik Lindell lånas ännu en säsong från IFK Norrköping. Har en förhoppning att han kommer lyfta sig ännu ett snäpp 2018!

Allroundspelaren Marcus de Bruin som gjorde sin bästa säsong någonsin i DIF förlängde med ett år.

Målvakten Dario Miskic har skrivit på ett tvåårskontrakt med DIF. Har sett han för lite för att uttala mig men enligt sportchefen Patrik Werner så tror dom stenhårt på honom.

Dom negativa nyheterna är att vi först och främst för tillfället bara har en målvakt i just Miskic när Jesse Öst drar åt väst. Att inte Oscar Klasson får fortsatt förtroende är ett ett mysterium om ni frågar mig. Skadan är läkt och visst ska vi väl ta hand om ett jättelöfte samtidigt som han kommer från närområdet?!

För att snacka om jättelöfte så kan man fråga sig varför inte Erik Sachs har fått en förfrågan två veckor efter att hans kontrakt löpt ut? Där hoppas jag verkligen att parterna möts snarast. Erik som har Degerfors som moderklubb vill spela kvar och har potential att bli en ny storback hos värmlänningarna. 

Govend Haidar lämnar tyvärr DIF. En stor favorit hos mig som tyvärr fick större delen av 2017 förstörd p g a en skada. Vart fortsätter hans karriär?

Mittbacken Hampus Zackrisson lämnar efter tre fina år i DIF. Förra säsongen blev aningen trasslig med en knäoperation annars så gjorde Hampus fina avtryck i Rödvitt. Var han hamnar får tiden utvisa.

Sebastian Olssons vara eller icke vara i DIF är ett ämne som diskuteras bland fans. Personligen så tror jag att "Seb" drar vidare. Örgryte ligger närmast till hands.

Mera nyheter lär komma inom kort

//Peter

Dela inlägg:

Platt fall FBK

1-2 hemma i Löfbergs Arena mot ett hungrigt Malmö Redhawks. Lägg till ett håglöst Färjestad i 55 minuter. Det håller inte i SHL. Ett uruselt powerplay matchen igenom. Att det var ett spel på skåningarnas mållinje sista fem minuterna hjälpte inte. Virket och framförallt väggen Oscar Alsenfelt stod i vägen!

Alsenfelt och Rhett Rakhshani som f ö gjorde sina första mål för säsongen blev Redhawks matchvinnare.

Malmö offrade allt under matchen och förutom tre poäng så fick dom nog med sig ett dussin blåmärken hem till skåne. I FBK var det för bekvämt igår. Det hördes burop från publiken. Vi på läktaren har krav. FBK får slicka såren och och se dom två första perioderna från igår som straff. Det borde räcka för att det inte ska hända igen.

För FBK:s del är det dubbelmöte mot Karlskrona som gäller fredag och lördag. Båda matcherna är i Karlskrona. Jösses!!

När hade FBK endast tre skott på mål i första perioden..på hemmais?

7000 på läktaren. FBK berör

När ska Joakim Nygård få chansen i Tre Kronor? Hallå Rikard Grönborg!!

//Peter

Dela inlägg:
  • Bara segrar räknas

Vilken fart FBK

Tredje raka segern och Färjestad leker ishockey. Michael Lindqvist stod för ett hattrick i kvällen 6-4 seger och är stekhet och en av nycklarna till FBK:s målexplosion denna säsong.

Örebro hängde inte med dom första 30 minuterna men sedan tycker jag nog att FBK bjöd in Närkingarna efter slarvigt försvarsspel. Det sistnämnda är något FBK verkligen måste jobba med, för anfallsspelet är tillsammans med Skellefteå SHL:s vassaste i nuläget! 

Rögle vaknade..och somnade om

10 mål i Örebro, 11 i Skellefteå, 1 i Linköping! It`s hockey

Brynäs tog livsviktig seger

Växjö tillbaka på vinnarspåret direkt

Regerande mästarna HV har måltorka efter andra raka förlusten

Slutligen så är det underbart med full omgång. Inget man är bortskämd med

Tack för mig

//PeterDela inlägg: