Afterice

Björklöven ångar på - besegrade Vita Hästen

Vita Hästen såg ut att kunna få med sig poäng i hemmamatchen mot Björklöven. Men gästerna fick sista ordet under ordinarie speltid och lämnade som vinnare.

Vita Hästen tog ledningen i hemmamatchen mot Björklöven genom Erik Borg. En ledning som höll i sig till slutet av andra perioden när Umeå-laget kvitterade.

Gästerna tog sedan ledningen i tredje perioden genom Oskar Steen, men när Vita Hästen kvitterade till 2-2 med drygt fyra minuter kvar genom Marcus Sörensen kändes det som om man skulle få med sig poäng.

Så blev det inte.

Björklöven fick sista ordet när man satte 3-2 genom Justin Crandall vid tiden 17:04 in på sista perioden.

Vita Hästens första förlust för säsongen, samtidigt som Björklöven ångar på. Tredje raka seger för Umeå-gänget - på lika många försök.

Afterice

Tuff match väntar för Vita Hästen - ställs mot Björklöven ikväll

Vita Hästen fick jubla i premiären borta mot Modo. Men ikväll, när man spelar hemmapremiär i Himmelstalundshallen, väntar tuffare motstånd. Björklöven från Umeå är nämligen på besök.

Förra året var det många som trodde på att laget kunde gå upp till SHL, men som bekant fick man inte ens möjligheten att genomföra sitt kval.

Det har skett en del förändringar i laget inför denna säsong. Bland annat har målvaken Joe Cannata lämnat för spel i SHL med IK Oskarshamn. Han har ersatts av Kevin Poulin som inlett säsongen med två fina insatser.

Inga större förändringar i Vita Hästens lag

I tredjefemman hittar vi återigen Filip Cruseman, men denna gång spelar han med Jens Holmström och Marcus Karlberg.

Och i fjärde får Arvid Degerstedt och Anton Johansson nytt sällskap i form av Erik Borg.

Därmed är det Karl Påhlsson som är uppsatt som extraspelare idag.

Vita Hästen vann premiären - nyförvärvet sänkte Modo

Säsongen för Vita Hästen är igång. Uppe i Örnsköldsvik spelade Vita Hästen borta mot Modo och det blev en lyckad premiär. Nyförvärvet Niklas Folin stod för två mål när Vita Hästen vann med 5-2.

Säsongen kunde knappast börjat bättre för Vita Hästens del. Efter en mållös period skulle Vita Hästen stå för målen i mittenperioden i bortamatchen mot Modo.

• 0-1: Topi Nättinen
  • 0-2: Marcus Sörensen
  • 0-3: Niklas Folin
  • 0-4: Niklas Folin

Modo skulle dock få en viss kontakt när man både gjorde 1-4 och 2-4 i den tredje perioden. Men när hemmalaget plockade ut målvakten passade David Åslin på att göra 5-2 för Vita Hästen, som också blev slutresultatet.

---

En skrällseger för Vita Hästen. Mycket stark sådan.

Också roligt att man fick utdelning med hela fem mål. Två av dessa i Powerplay.

---

Niklas Folin. Nyförvärvet från Västervik.

Två mål och en assist direkt i premiären.

Skönt facit för honom.

---

Julius Pohjanoksa i mål för Vita Hästen.

89,47 i räddningsprocent. Ikväll räckte det.

15 räddningar av 17 skott. Den procenten måste givetvis upp framöver.

---

Tre poäng och 5-2 i målskillnad innebär serieledning.

Kul start på säsongen helt enkelt.

Nästan match blir ett test. Björklöven på onsdag, på hemmaplan.

Afterice

Adam Werner klar för Vita Hästen

Vita Hästen meddelar på sin hemsida att man förstärker målvaktssidan. Det handlar om ett lån av Adam Werner. 23-åringen kommer närmast från en säsong i Colorado där det bland annat blev två matcher i NHL.

Det hela handlar om ett lån tills det att hockeyn på andra sidan drar igång igen.

– Jag vill självklart bli en bättre hockeymålvakt och samtidigt bidra med allt jag kan till laget för att vinna matcher, säger Werner till Vita Hästens hemsida.